Wednesday, March 21, 2012
စားၾကပါဦး
ၾကက္တံုးေၾကာ္
ၾကက္သားကိုစင္ေအာင္ေဆးဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕၊နႏြင္းမႈန္႕နယ္ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႕ေၾကာ္လိုက္တာပါ
သီးရြက္စံုေၾကာ္
ကိုယ္ၾကိဳက္တဲံအရြက္စံုကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးစကာနဲ႕စစ္ပါ။ၿပီးရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႕အနီကိုပါးပါးလွီး ဆီသတ္ၿပီးထည့္လိုက္ပါ။အရြက္ကိုစိမ္းစိမ္းေလးေတြၾကိဳက္ ရင္ေရနဲနဲၿဖန္းၿပီးႏြမ္းတာနဲ႕ခ်လိုက္ပါ။(အေရာင္ႏြမ္းႏြမ္းၾကိဳက္ရင္ၾကာၾကာထားပါ)
မရမ္းသီးေထာင္း
ငပိကိုမီးနဲ႕႕ကင္ပါ(ခုေတာ့ရယ္ဒီမိတ္ပဲသံုးထားတာပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုမီးေအးေအးနဲ႕ေလွာ္ပါ။ေလွာ္ၿပီးရင္ပုစြန္ေၿခာက္နဲ႕ငရုတ္သီးေလွာ္ၿပီးသားေတြေထာင္းညက္ရင္ငပိထည့္ၿပီးရင္မရမ္းသီးေထာင္းထည့္ပါ။
၀က္အာလူးဟင္း
၀က္သားကိုစင္ေအာင္ေဆးၿပီးဆား၊ၾကက္သားမႈန္႕၊နႏြင္းမႈန္႕နယ္ပါ
ၿပီးရင္ဆီက်က္တာနဲ႕ၾကက္သြန္ၿဖဴနီဂ်င္းေထာင္းၿပီးသားကိုဆီသတ္ပါ(ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ကိုပါေထာင္းထားပါတယ္အေရာင္တင္မႈန္႕မသံုးခ်င္လို႕ပါ)
၀က္သားကိုလံုးေရခန္းေအာင္တည္ပါ။ၿပီးရင္အာလူးေလးစိတ္စိတ္ၿပီးသားကိုပါအိုးထဲထည့္ပါ။ၿပီးရင္ေရထည့္ၿပီးအာလူးႏူးရင္ခ်လို႕ရပါၿပီ
ပုစြန္ဆိတ္ဟင္း
ပုစြန္ေလးေတြက္ိုေခါင္းခ်ိဳးၿပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။က်န္တာကေတာ့ဆီသတ္ၿ႔ပီးထံုးစံအတိုင္းပါပဲ
ငါးခူကအရင္ထဲကေၾကာ္ၿပီးသားါ။ေရေဆးၿပီးဆားနယ္ၿပီးရင္ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ေၾကာ္ပါ။(ငါးခူကခၽြဲလို႕မန္က်ည္းသီး(သို႕)သံပရာသီးနဲ႕ေဆးပါတယ္
ငရုတ္သီးကိုမညက္တညက္ေထာင္းၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴနီနဲ႕ၿပန္ေၾကာ္ထားတာပါ
ပဲၾကီးဟင္းရည္ကေတာ့ကုန္သြားမွသတိရလို႕မရိုက္လိုက္ရပါဘူး :P
ေအာ္တို႕စရာေလးေတြလဲတို႕ၾကပါဦး
အားလံုးစားၿပီးရင္အခ်ိဳပြဲအသီးစားၾကပါဦးရွင္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment