Wednesday, March 21, 2012

စားၾကပါဦး

ဒါကေတာ့၀က္စတူးပါ ၀က္သားကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးၿပဳတ္ပါ(သံုးထပ္သားဆုိပိုေကာင္းပါတယ္ ခုခ်က္ထားတာေတာ့အဆီနဲနဲမ်ားတယ္ :P) ၀က္သားကိုမၿပဳတ္ေသးခင္ဆား၊သၾကား၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ပဲငံၿပာရည္အေနာက္၊ခရုဆီထည့္ၿပီးနယ္ပါ၊ၿပီးရင္ႏူးေအာင္ၿပဳတ္ေနာ္။၀က္ၿပဳတ္ရည္ကိုေတာ့နဲနဲခ်န္ထားၿပီး၀က္သားဖတ္ေတြကိုဆယ္လိုက္ပါ။ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႕ဂ်င္းကိုဆီနဲနဲသတ္ၿပီးခုနက၀က္ၿပဳတ္ရည္ထဲထည့္ပါ။ခရုဆီလဲထည့္ေနာ္။ေဆာစ့္ကအေနေတာ္ဆိုထည့္ခ်င္တဲ့အသီးအရြက္ထည့္ၿပီခုနက၀က္သားတံုးေပၚေလာင္းလိုက္ပါ။ဒါဆို၀က္စတူးရပါၿပီ။ခ်က္နည္းကေတာ့စာေတြဖတ္ၿပီးလုပ္ၾကည့္တာမို႕လြဲေနရင္လဲေၿပာၾကပါ.:D အိမ္ေထာင္က်ၿပီးအိမ္ခြဲေနေတာ့အိမ္မွာကိုယ္ခ်က္ခ်င္သလိုခ်က္ေနတာပါပဲ။အေရးအသားမွားတာရွိရင္လဲခြင့္လႊတ္ပါေနာ္ ေနာက္ဟင္းတမ်ိဳးကေတာ့မန္က်ည္းရြက္ေထာင္း
မန္က်ည္းရြက္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးရင္ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ပုစြန္ေၿခာက္ေထာင္းပါ။ၾကက္သြန္ၿဖဴပါေထာင္းၿပီးရင္မန္က်ည္းရြက္ပါညက္ေအာင္ေထာင္းေနာ္။အေပါ့အငံအေတာ္ထည့္ၿပီးရင္အေထာင္းရၿပီေပါ့ရွင္

No comments:

Post a Comment